
DDW blue(s) deel I. Lees verder ↓ voor de credits (rij voor rij, van boven naar beneden).
Wat voor mij ooit carnaval was, is nu de Dutch Design Week. Dagen onder de rivieren gevuld met feest! Als zuiderling ga ik hossend de locaties af (al worden ze nooit allemaal gehaald). Maar jammer, helaas, vette pech, DDW 2017 is voorbij dus daar komt de DWW blue(s). Gelukkig verzachten alle indrukken de pijn. Zo kan het komende jaar weer uitgezongen worden. Hierbij design-remedie voor een ieder die mee wil zingen.
Lees hier wat er bijzonder is aan de lichtbrengers uit dit lichtthema DDW blue(s). Van een slimme 2 in 1 tot een vintage klassieker welke nieuw leven is ingeblazen.
Lichtobject Vapour Light van Thier & van Daalen
Vaak is het zo moeilijk voor te stellen hoe verlichting ‘staat’. Dat geldt zeker ook voor lamp Vapour puur vanwege de veelzijdigheid van dit lichtobject. Denk aan de manier van ophangen, de golvende vorm die zelf kan worden aangepast en de dimbare led. Op The Young Collectors expo schitterde deze kameleon echter in huiselijke setting wat het ideeënlampje zeker laat branden. Lichtobject Vapour Light van Thier & van Daalen.
Olielamp Oil Lamps van Tess Cleven & Fabian Zeijler
Waarom is de olielamp nagenoeg vergeten als lichtbrenger? Zo’n eenvoudige techniek (die met reden zoveel jaar trouwe dienst heeft gedaan) verdiend een doorstart met een gouden randje. Gelukkig dachten ontwerpers Tess en Fabian er ook zo over en ontwierpen samen de o zo stijlvolle Oil Lamps, uitgevoerd in glanzend messing (oogt als goud). Het schaduwspel krijg je cadeau! Olielampen Oil Lamps van Tess Cleven & Fabian Zeijler.
Hanglamp Mini van Stilst
Hé hé eindelijk een kleine hanglamp die weinig tot geen aandacht vraagt! Lekker minimaal. Het is aan jou hoe dit lampje functioneert en oogt puur door de keuze van de lichtbron. Een kleine lichtbron ligt verholen in de houten fitting (indirect licht), een grote ledlamp krijgt alle aandacht (direct licht). Met de keuze van de lichtopbrengst, kies je de lichtsoort (algemeen, sfeer- of functionele verlichting) zolang het maar een E14 led lichtbron is i.v.m. warmte en milieu. Hanglamp Mini van Stilst.
Hanglamp Above Lamp van Daphna & Laurens
Hoe maak je van een platter dan plat materiaal uit de Forbo-fabriek een lamp? Juist ja, door nauwkeurig vouwwerk te verrichten met imposant resultaat. Door twee lagen op elkaar te verlijmen heeft zowel de binnen als de buitenkant een mooie kleur en afwerking. Hanglamp Above Lamp van Daphna & Laurens.
Kroonluchter Crown van Studio JSPR
De DDW-locatie Design Perron hing vol met kroonluchter Crown. Wat een entree! Je zou bijna vergeten naar beneden te kijken, daar waar het gebeurd. Crown is ondertussen echt een klassieker onder de moderne kroonluchters geworden. Kroonluchter Crown van Grietje Schepers voor Studio JSPR.
Hanglamp Blue blue blue van Fabrique Publique
Al is hanglampje Blue, blue, blue van Hanneke de Leeuw klein, door de bewerking van het aardewerk krijgt het een oneindige diepte. Alsof je naar een immer bewegend wolkendek staart. Een grootste aanvulling voor team kleine lichtbrengers! Een team om respect voor te hebben want ze maken je lichtplan met gemak compleet. Hanglampje Blue, blue, blue van Fabrique Publique.
DDW blue(s) deel II. Lees verder ↓ voor de credits (rij voor rij, van boven naar beneden).
2 in 1 Grid Space Divider van David Derksen
Met deze lichtbrenger heeft ontwerper David meerdere goede rapportcijfers verdiend: multi-functionele verlichting (zeg maar een ‘lamp met een taak’) zie je niet veel terwijl ze echt een uitkomst kunnen zijn in huis. Een ruimte indelen + verlichten = een 10. Daarnaast is het gebruik van houtfineer (wat vaak tenenkrommend fout gaat) hier heel smaakvol toegepast op het armatuur en dat is wederom een hoog cijfer waard. Multi-functionele lichtbrenger Grid Space Divider van David Derksen.
Kandelaar Lunedot van Lieke van Dijk
Kandelaar Lunedot (hier ‘Uitgelicht‘) heeft ondertussen de woonwereld veroverd en nu komt ontwerper Lieke met een verrassende aanvulling: een heuse kanderella (goed geschreven?). Het is een hangende kandelaar voor meerdere kaarsen die in de jaren 60 in huiskamers te vinden was maar nu nagenoeg verdwenen is. Denk aan een hangende taart met verschillende etages en jij kiest het aantal kaarsen. Helaas zo nieuw dat er nog geen beeld van is. Komt, komt! Kandelaar Lunedot van Lieke van Dijk.
Hanglampen Limpid Lights van Vantot
Niet het nieuwste van het nieuwste maar ze blijven indrukwekkend mooi deze hanglampen ontworpen door Sam van Gurp en Esther Jongsma. Door simpelweg de lichtbron met een koordje omlaag of omhoog te bewegen, bepaal je de licht-intensiviteit. Doordat de glazen kappen deels bewerkt zijn veranderd het licht in diffuus naar helder. Een speelse manier van dimmen! Hanglampen Limpid Lights van Vantot.
Wandlamp No.39 Ovals van A-lex voor Het Lichtlab
Zie hier het resultaat als een lichtontwerper en lichtmerk de handen in elkaar slaan: een fascinerende wandlamp met werkelijk spectaculair schaduwspel is nu eenvoudig online verkrijgbaar! En mag ik dan nu van jullie de hanglamp, vloerlamp en plafondlamp om het kwartet compleet te maken? Dutch Design Week 2018 moet haalbaar zijn. Wandlamp No.39 Ovals van Alex Groot Jebbink voor Het Lichtlab.
Kroonluchter Myla van Studio JSPR
Tijdens de DDW presenteerde Studio JSPR een nieuwe kroonluchter, ontworpen door Jasper van Grootel: Myla. De moderne elementen geven een klassieke indruk met het nodige wauw-effect wat een must is voor een kroonluchter dusssss ik zeg ja! Schuif die gouden ring maar aan mijn plafond. Ik beloof goed voor Myla te zorgen, in voor- en tegenspoed. Kroonluchter Myla van Studio JSPR.
Mis je licht gespot op Dutch Design Week 2017? Reageer ↓ en weet, binnenkort volgt nog de lichttrend Re DDW 17 op de blog…
Comments